Structura capitalului și performanța companiilor listate la bursa de valori București


vatavu-cop

 

Titlu: Structura capitalului și performanța companiilor listate la bursa de valori București

Autor: Sorana Vătavu

Domeniu : Economie

Colecție: Biblioteca de cercetare

ISBN : 978-973-125-469-2

Pagini: 201 pag.

Format: 16×23 cm

Anul publicării: 2015

Preț: 21 RON

 

 

Prezentare carte

Cartea cu titlul Structura capitalului și performanța companiilor listate la Bursa de Valori București, elaborată de Sorana Vătavu, își propune să prezinte, din punct de vedere practic, una dintre cele mai controversate teme de cercetare studiate în domeniul finanțelor companiei, dar totodată un subiect de permanentă actualitate.

Studiul prezentat se preocupă de identificarea unor factori care influențează deciziile managerilor cu privire la alegerea și optimizarea structurii capitalului și de modul prin care acești factori și mixul de resurse financiare utilizate duc la maximizarea performanțelor economice și financiare ale companiilor.[…]

Având în vedere analiza cuprinzătoare utilizată, considerăm că acest studiu contribuie la literatura de specialitate, îndeosebi cea la nivel național, validând o serie de factori care pot îmbunătăți managementul financiar al companiilor chiar și în condițiile restrictive impuse în timpul crizelor financiare. Cartea poate reprezenta o sursă de informare verifică pentru viitoarele cercetări în domeniul politicilor eficiente de finanțare, care vizează economiile emergente.

Prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea

 

Prezentare autor

Sorana VĂTAVU este asistent de cercetare în cadrul Departamentului East-European Center for Research in Economics and Business (ECREB) al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest Timișoara. Predă Managementul financiar al companiilor și Fiscalitate și este membru în echipa de implementare a două proiecte de cercetare finanțate prin Mecanismul Financiar SEE în cadrul aceleiași facultăți.