ExCENTRIS. Marginali, Excentrici, Rebeli


0000001772-coperta excentris

 

 

Titlu: ExCENTRIS. Marginali, Excentrici, Rebeli

Coordonatori: Cristina Chevereșan, Ciprian Vălcan

Pagini: 236 pag.

Format: 15,5 x 23

Anul publicării: 2013

Preț: 24 RON

Comandă

 

 

 

Prezentare carte

„Substanțiale și diverse, cele cincisprezece eseuri din această colecție dedicată Marginalilor, excentricilor, rebelilor oferă tot atâtea puncte de vedere asupra unora dintre chestiunile cele mai arzătoare ale lumii actuale (și nu numai). (…) Literatura, filosofia, științele umaniste se întâlnesc în zona dialogului constructiv și a abordărilor interdisciplinare, puse la dispoziție de studiile culturale contemporane, pentru a încerca să ofere răspunsuri. Serios documentate, creative, provocatoare, textele din acest volum își îndeamnă cititorul să reflecteze, să imagineze, să reacționeze și să înțeleagă.”

Cristina Chevereșan

 

Prezentare coordonatori

Cristina Chevereșan predă Cultură și civilizație și Literatură americană la Facultatea de Litere a Universității de Vest din Timișoara, fiind director de studii adjunct al Masteratului de Studii americane. Este membru în varii asociații științifice Internaționale (MLA, ACS, EAAS, ESSE) și naționale (USR, RAAS, RSEAS). A publicat trei cărți (Wounds and Deceptions. Decadent and Modernist Sensitivities on the Edge; Apocalipse vesele și triste și Book Alerts), precum și multiple articole, recenzii și interviuri în reviste academice, volume colective și presa culturală. A editat și tradus o serie de alte volume. Are un volum de interviuri în curs de apariție la Editura Institutul European: Iași.

Ciprian Vălcan. Bursier al Ecole Normale Superieure din Paris în perioada 1995-1997, bursier al guvernului francez în perioada 2001-2004, obține licența și masteratul în filosofie la Universitatea Paris IV – Sorbona. Profesor la Facultatea de Drept a Universității Tibiscus din Timișoara. Doctor în filosofie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2002). Doctor în filologie al Universității de Vest din Timișoara (2005). Doctor în istorie cuturală al Ecole Pratique des Hautes Etudes din Paris (2006). Volume publicate: Recherche autour d’une philosophie de l’image (1998), Studii de patristică și filosofie medievală (Premiul Filialei din Timișoara a Uniunii Scriitorilor, 1999), Eseuri barbare (2001), Filosofia pe înțelesul centaurilor (2008), La concurrence des influences culturelles françaises et allemandes dans l’oeuvre de Cioran (2008), Teologia albinoșilor (cu Dana Percec, 2010), Elogiul bâlbâielii (2011). Volume în curs de aparție: Retrato con Azar (cu Saul Yurkievich și Ilinca Ilian), Centro editor de Madrid, Logica elefanților (cu Dana Percec), All, București.